Grundmålning

image83

Hela helgen har gått åt till grundmålning. Janne och Fredrik började i snöslasket på lördagen och fick gjort 3/5 av huset och resten färdigställdes idag söndag. Camilla oljade alla fönster och karmar + altandörr, Barbro målade alla fönster- och dörrfoder och Fredrik målade den sista gaveln som var kvar från igår. Tjalle var hustomte och gick och pulade med lite av varje. (Satt även i bilen några ggr och läste tidningen........ bakis....?)
Typiskt nog så tog färgen helt slut när det bara återstod en kvadrat kvar att måla. Men Barbro har erbjudit sig att åka upp i veckan och stryka det sista. Tack...!

image84

En glad fönsteroljare med penseln i högsta hugg....!!!

Fortsättning...

image82

Så här ser det ut efter andra dagen av det riktiga husbygget. Hela taket pappat och färdigt, alla lockläkter är monterade, båda dörrarna insatta. Kan väl säga att vi hann precis det vi hade tänkt hinna med under dagen.

Till helgen är förhoppningen (eg ett måste...) att vi skall grundmåla huset. Just nu är alla brädor  + fönster och altandörr obehandlade.

Husresning!!!!

image76

Äntligen dags! Första husblocket av 34 st rest. 5 gubbar som bara står och tittar....... Alla husblock samt takstolar har burits och rests för hand.
image77

Det går som tåget, halva husets väggar nu resta.

image78

Bara en sida kvar. Den väntade vi dock lite med bara för att få in alla takstolar först.

image79

Takstolsresning nu påbörjad. Gavelspetsarna var väldigt tunga......

image80

Yahooo, alla väggar + takstolar + gavelspetsar monterade. Jonas gav sig den på att huset skulle vara vattentätt idag så vi körde igång med råsponten också...

image81

Titta, det blev ett hus. Bra jobbat idag gubbar! Skall väl nämna vilka som gjort jättejobbet idag: Fredrik, Jonas, Jocke, Bengt, Lasse och Tjalle.
Jonas, Jocke och Bengt äger och jobbar på Elfvings snickeri och Lasse har Rasmussons Bygg.

Efter bilden blev tagen lades även takpapp på samt andra sidan råspontades men det blev för mörkt för att hinna lägga pappen på den sidan.

Imorgon torsdag skall taket pappas, lockläktar skall spikas, vindskivor skall monteras, dörrar skall monteras samt massa andra grejor....... Vi gör vad som hinns med.

Husleverans

image71

Idag anlände vårat nya hus!!

Huset lastades i Ullånger, Norrland i fredags och leverans var bestämd till 11.30 idag. Klockan 11.42 kom lastbilen och 11.43 anlände frontlastaren från Alingsås trucktjänst som skulle lasta av. Vilken logistik!!!!

image72

Avlastningen tog bara 20 minuter.......

image74

Tidigare på morgonen anlände även takpannorna från Benders som kan anas till vänster i bakgrunden. Vi har valt röda pannor. Takstolar + diverse virke var lite för brett för att lastaren skulle kunna köra upp det så det fick placeras på nedre delen av tomten.

image75

Tur att Frank gjorde vägen upp till huset. Nu ligger alla väggsektioner och dörrar precis uppe vid bottenplattan.
Idag har även Fredrik och Tjalle slipat av bottenplattan  med en maskin som dom hyrde hos Cramo i A-sås. Resultatet blev mycket bättre än det var innan, alla vågtoppar är utjämnade.

På onsdag är det dags, då skall vi påbörja resningen av huset. Vi hoppas på bra väder och pigga och raska kompisar  (Jonas, Jocke och Lasse) så skall förhoppningsvis väggar och takstolar vara uppe under dagen. På torsdag är det sen tänkt att råspont och takpapp skall på och huset vara vattentätt.


RSS 2.0