Skorsten godkänd

Idag var Fredrik, Amanda, Matilda och vovvarna i Horla och mötte upp sotaren kl 8.00 på morgonen. Efter 10 minuters inspektion var saken klar - med BERÖM godkänt (....han sa faktiskt så, inget skryt....)!! I praktiken får vi nu elda, men sotarn sa att det är nog ändå bäst att vänta på intyget från kommunen, tar väl någon eller några veckor att få det.



Efter besiktningen tog flickorna en promenad med hundarna och efter det tog dom sina cyklar till Storsjöstrand för  sommarlovets sista bad.
Under tiden låg Fredrik på knä och rensade mosaiken från överskott av fix mellan plattorna. Har aldrig lagt mosaik innan så det var en ny erfarenhet - se till att det inte är för mycket fix, det trycks upp mellan mosaiken och är ganska jobbigt att skrapa bort. Efter några timmars skrapande blev det iaf tid för att lägga de sista "pillbitarna" runt vattenrören. Nu ska golvet tvättas av en gång till för att sen fogas. Vi väljer samma antracitgråa fog i badrummet som vi har i övriga huset. Tror att vit fog kommer se solkig ut efter ett tag.....

Badrumsmosaik!



Nu har det gått en helg igen!
Igår lördag fick landet vila, Fredrik, Camilla och Molly var på Kungsmässan istället och shoppade lite kläder inför ett stundande 40-årskalas nästa helg.

Men idag bar det iväg till Horla. Vi tog en liten fika först och sen åkte Camilla och Molly tillbaka till Alingsås för att handla lite förnödenheter medans Fredrik satte igång med att mäta in mosaiken i badrummet. Var lite knivigt i och med att vi har två golvbrunnar, många mått som skall passas in. Men Fredrik fixade biffen och det blev rent ut sagt SKITBRA!
Hela golvet är lagt förutom småbitar som skall kapas vid ena kortväggen samt runt alla golvvärmerör.

Som den uppmärksamme kanske märker så är golvet under mosaiken rött nu, det var ju grått förut...... Fredrik hade spillt lite vatten på golvet innan det sista gråa gummilagret hade torkat så vi drog på med ett lager till, men nu hade vi bara den röda kvar....

På onsdag blir det en tur upp igen - sotaren kommer för att provtrycka skorstenen!! Hoppas den är tät - får då kan vi börja elda....!! :)

Lite blandat



Efter mycket strul och lång väntan anlände till slut rätt underbeslag till oss i fredags. För att få den så snabbt som möjligt åkte Fredrik till DHL:s lager på Hisingen och hämtade den på plats. Sen bar det rätt upp till Horla, inte den bästa dan att byta skorstenshuven på men Janne, Fredrik, Amanda och Matilda åkte upp iaf. Vi hade ändå ganska mycket tur när vi höll på för det var en liten lucka i molntäcket och bara lite duggregn precis i det kritiska skedet. Nu är den på plats och det ser tom rakt ut......
Nu skall det ringas ett samtal till sotaren som måste komma och provtrycka skorstenen innan vi får börja elda i kaminen.



Igår klipptes även gräset (eg ogräset....) framför våran tomt, det såg inte så där värst tilltalande ut innan. Det var nästan meterhöga ogräsplantor och annat. Nu ser det mycket trevligare ut.



Idag har alla varit flitiga.Vi började dagen med att lasta skräp på släpkärran som sedan kördes till Vårgårda och tömdes. De stora tjejerna forslade bort lite ogräs som låg i högar på tomten och sen skurade både Matilda och Amanda sina golv ifrån fogdamm. Camilla skurade och polerade Mollys rum samt hela det övriga golvet i huset. Fredrik pulade med lite av varje, bla sattes täckskivan på diskmaskinen på, några handtag kom på rätt plats på luckorna samt en hel del lådor finjusterades i höjd- och sidled.
Molly låg på sin filt på golvet och var lika snäll och glad som vanligt och hade koll på vad vi sysslade med.



"Det var jobbigt det här....."       Amanda i full aktion

Idag var det tänkt att vi också skulle ta en långpromenad i skogen för att leta lite kantareller. Men dom får växa till sig några dagar för det var (som vanligt....) konstant ösregn hela dagen.... Trist!!!

Mera golv



Idag var det dags för mera golvläggning. Mollys rum och Matildas rum blev lagda idag. Här är Fredrik med glad min i Matildas rum.



De små sovrummen är så svåra att ta bilder i, men här ser man iallafall Mollys rum från hallen.



Här läggs det sista plattorna i Matildas rum.



Några lådor fick också sina handtag idag. Här mallas det för borrhålen och.....



....det färdiga resultatet!!

Camilla som hade tröttnat på att snubbla på alla skor i hallen monterade ihop en skohylla...


Camilla var mkt nöjd med att för första gången _någonsin_ ha tålamod att genomföra en montering av en möbel ifrån IKEA :-) (bara några svordomar...)

Sen tog hon och Molly två promenader i det fina vädret. Camilla passade på att fota lite sporadiskt för att visa omgivningarna här i Horla. Här kommer några utav bilderna...


Välkommen till byn! :-)


Fina blåa blommor.......................


Blåklockor....


En utav de fina gårdarna vid Säveån.... Ån rinner precis nedanförhuset...


Fint, men något förfallet torp.. Något för Ernst att sätta tänderna i?


Säveån..precis vid Finnatorpssåg...


Horla kyrka ifrån 1100-talet.


Klockstapeln byggd 1697


Fritzgårdens fina ardennerhästar!


Horla är minsann ingen håla! Förutom Horlaveckan - Våga Vilja Tro - med böner och gudstjänster varje dag... har vi även årets happening Horla triathlon!! Det ni!! ;-) Fredrik avböjer deltagande vänligt men bestämt då han skulle drunkna på första grenen... Simning över Storsjön.


Här går starten, vid våran badvik...

Nu var det slut med bilder för idag! Återkommer med största sannolikhet imorgon!

RSS 2.0