El klart!



Precis som vi trodde så var Bosse snabb som en iller. Han hann montera alla resterande rör samt dra alla kablar i hela huset under torsdagen. Bra jobbat Bosse!!



Många kablar blir det, men jag vet att Bosse har örnkoll på varenda en.....

I övrigt idag lördag har Camilla, Fredrik och Magnum städat hela huset efter, ja just det; Bosse. Borrspån, kabelstumpar och diverse annat material låg överallt på golvet. Hantverkare....tssss... Men nu är det jättefint och dammsuget igen. I fredags var Fredrik och lastade en släpkärra med 20 st gipsskivor och 6 st isoleringsbalar som vi körde upp idag samt bar in i huset.



Klockan gick väldigt fort idag, men Fredrik ville ända börja lite med färdigställandet av innerväggarna. I och med att vi har cc 45 i väggarna köpte vi färdigkapade isoleringskivor med bredden 410 mm. Bara att smaska dit! Här är "Minis" rum färdigisolerat.



Hann även med att börja gipsa lite, 2 st skivor blev det. Det börjar lika ett färdigt rum....... Sen blev klockan lite mycket och våra magar började knorra lite. Vi fick nämligen ingen lunch idag (jo, en fralla på man). Vi var sugna på soppa idag, i och med att det var lite kyligt ute tyckte vi det kunde passa bra. Vi valde mellan gulasch eller köttsoppa. Då vi vanligtvis brukar ha gulasch tog vi kött idag. Gulasch har draglock men det har inte köttsoppan. Tror ni att vi har någon konservöppnare på landet....? Nej.... Det blev pizza hemma sen istället....!



Va sugen på kyckling man blir......!!!
Bröst och bringa som en frukostflinga........

Slut för idag, ha en trevlig lördagskväll!

Elarbeten



Äntligen kom då Bosse Boing idag. Fredrik tog ledigt från jobbet och var med uppe på landet hela dagen idag. Först tog vi en kopp kaffe och gick igenom lite kompletteringar från våran första elskiss och efter det gick vi runt i huset och markerade var alla dosor och rör skall vara. Bosse är effektiv som få och drog sedan i gång i ett rasande tempo. Bosse instruerade Fredrik  vad som kunde göras och medan han borrade hål och spikade dit dosorna borrade Fredrik genomföringar i plåtreglarna där det behövdes. Fredrik kämpade på så gott han kunde som ellärling och efter ett tag kom vi in i ett väldigt bra teamwork. När Bosse var klar med ett momnet i ett rum kom Fredrik och gjorde nästkommande moment.
På bilden syns elen in i huset; det gula röret som skall förlängas upp till det ursågade hålet för proppskåpet. Längst upp syns alla tomrör som kommer från övriga huset ner till skåpet. De tre vita dosorna är telefonledning in, nivålarm till septiktanken och kopplingsdosa till de kommande utestolplamporna. I det borrade hålet kommer det sitta ett tomrör ut i trädgården för eventuella framtida projekt..... Den löst hängade gröna dosan är till vägg-TVn som vi inte vet storlek på ännu.....



Här är köksväggen mot badrummet. Dosa från vänster till höger:  Kyl - frys i kök, tvättmaskin i bad, torktumlare i bad, spis - ugn i kök, styrcentral golvvärme i bad.



Fredriks främsta uppgift idag var att koppla ihop alla spots-burkar. Från början hade vi tänkt att ha alla 22 spots i hall - kök - vardagsrum- matbord på en dimmer, men se det gick inte. Det finns ingen dimmer som klarar så många på en gång. Istället har vi delat upp det på två dimmrar, en som tar 9 st i hall + hall + 2 st i kök och en som tar 13 st i vardagsrum + över matbord. Blir svinbra...!
Vi har kopplat så att våra fasadlampor + stolplamporna ska tändas och släckas automatiskt med en inbyggd timer i proppskåpet, men med den möjligheten att även kunna tändas tex mitt i natten med en tryckknapp om man behöver. Smart tycker vi....
Vi har även dragit upp elrör för eluttag och belysning på vinden - kan alltid vara bra att ha, strömmatning till den eldrivna markisen ligger precis innanför ytterväggen på vinden samt dragit rör till den kommande kanalfläkten för frånluftsventilationen som kommer sitta ovanför badrummet. Vi hoppas vi har tänkt på allt.....!
Idag var det en kall och mulen morgon -2 grader som sedan övergick i lätt regn efter lunch. Imorgon torsdag får Bosse åka upp till landet själv, Fredrik måste jobba. Bosse sa att han skulle försöka dra alla elkablar, sätta upp och dra kablar för golvvärme-termostaterna samt dra in huvudströmkabeln genom det gula kabelröret. Med Bosses tempo är jag helt övertygad om att han klarar det. När detta är gjort kan vi börja skiva igen väggarna helt....!! :)

Kortlingar



Igår lördag fick landet vila. Familjen Antonsson stannade hemma i Billdal och vintersäkrade utemöbler samt lite annat småpill.
Men söndagen ägnades åt landet. Amanda och Matilda var hos sin farmor och farfar för det var både simskola och golfträning idag.
Camilla, Fredrik och vovvarna åkte upp och var i Horla vid 10.30. Vädret var lite växlande idag, ömsom sol, ömsom mulet och c:a 6 grader varmt. Fredrik kortlade färdigt alla väggar så nu är det fritt fram för Bosse Boing som förhoppningsvis kommer på onsdag. På bilden syns alla vattenrör samt avlopp till handfatet. I det "facket" som inte är kortlat kommer luftningen till avloppet upp. Det röret är ett 70-rör så det blir lite trångt att få plats med en 70-regel också.....
Fråga till Rörkrökarn:  ´Funkar fastsättningen av rörkrökarna så här....?´
Med på bilden längst ned i högra hörnet är också dagens födelsedagsbarn: Magnum fyller 1 år idag!!!! 
Hurra, Hurra, Hurra, Hurra!!!!!!!
Puss på dig Magnum.

Återkommer förhoppningsvis på onsdag med uppdatering om hur det har gått med elarbetena.

Lite småpill....



I onsdags eftermiddag var Fredrik och Thomas Rörkrökarn uppe och drog lite vattenrör och avlopp i väggarna. Vi använder bara "rör i rör" (har säkert ett jättefint namn som jag inte kan...) så att om man i framtiden skulle behöva byta vattenröret kan dra ut bara det. Resterande rördragningar, till panna och tvättmaskin på motsatt sida i badrummet, görs sedan när det är kaklat och klart.



Idag lördag har vi bara småpillat lite, Camilla har gått och dammsugit upp massa bygg- och gipsdamm. Dammet är så fint att det täpper igen påsarna som pga detta spricker hela tiden. Man får vara vaksam och lyssna på dammsugaren och precis innan den ger sista dödsskriket får man stänga av och skaka påsen och tömma filtret.
Fredrik har tätat alla fönster och dörrar med P-list ( det svarta som syns inne i fönsterkarmen). Kändes som det gjorde susen direkt och blev varmare inne när det blev tätat.



Vår fina nya, i gammaldags stil, emaljerade gatuskylt monterades upp idag också.



Det sista som gjordes idag var en "Fredrik Specialkabeldragning". Starkströmskabeln till byggpumpen har legat och stört oss som en stor orm genom hela huset. Kabeln är nu dragen genom röret till vattenutkastaren istället. Sedan när golvet i badrummet skall flytspacklas kommer pumpen hängas upp med spännband i glespanelen för att inte vara i vägen.
Våran elektriker Bosse är inbokad att komma onsdagen den 19 november. Synd för oss men roligt för Bosse att han har fullt upp...... Vi får ge oss till tåls..........

Burkar klara!



Idag blev de resterande tomburkarna till spotsen monterade i alla rum. Nu är det fritt fram för Bosse att komma och börja färdigställa eldragningarna.



Fredrik hann även med att montera våran fina dörrklocka. Kan även användas till att kalla in barnen när det är mat eller fika....... :)
Det var allt för denna helgen. På återseende!!

Burkar



Idag tog familjen Antonsson en rejäl mjukstart på dagen och var inte uppe i Horla förrän klockan var runt 12. Det var första gången flickorna var med på nästan en månad så de var väldigt nyfikna på hur huset såg ut med innerväggar.

Fredrik började montera upp tomburkarna till spotsen och hann med att montera 10 st idag. Amanda och Matilda tog en promenad (i ett underbart klart men lite småkyligt väder) runt sjön med båda hundarna. Camilla satt och njöt av tillvaron i våran nya lilla fikahörna.



Efter att Camilla hade lagat lunch monterade Fredrik upp våra 5 utelampor, en på varje gavel samt en mitt på entrésidan, strax till vänster om ytterdörren. Blev skitbra tycker vi..... I morgon söndag blir det först simskola för Matilda sedan rätt upp till Horla för ytterligare tomburksmontering. Vill helst ha klart detta i morgon för kanske har Bosse Boing tid på fredag att komma hit och börja med rör- och kabeldragning. Även Rörkrökarn kanske kommer upp någon kväll i veckan som kommer. Vi håller tummarna.

RSS 2.0