Ytterväggar färdiga!



Idag var det allmän höststäddag i vår lilla fritidsförening. Camilla & Fredrik sladdade in 1 minut efter utsatt starttid (10.00). Dagens uppgift var dock redan given, Fredrik + 4 andra gubbar/killar skulle ta upp bryggan ur sjön. Städdagen höll på i 3 timmar men efter det satte Fredrik igång att gipsa den sista biten av ytterväggen. Efter några timmar var äntligen alla ytterväggar färdiggipsade. Nästa projekt blir nu innerväggarna, men det kanske dröjer några veckor. Nästa helg stundar en golftävling för Fredrik och hans mamma Barbro + att vi skall försöka ta ner en stor gran på tomten hemma i Billdal. På återseende.....!

Mera gips



Fredrik tog en dag ledigt från sitt jobb i måndags. Gipsen var slut så först på morgonen kördes det till Marieholms Trä och inhandlades lite mer. Sen var det rätt upp till Horla för fortsatt gipsning. Sista kortväggen samt Camillas & Fredriks sovrum färdigställdes.



Sen var det ju det här med nya våtrumsregler........ Man får inte ha pappbeklädda skivor i våtrum numera. Så efter mycket krångel (eftersom nästan ingen vet vad som gäller) införskaffades iaf Knaufs cementboard, en skiva gjord i betong med armerad glasfiberväv på båda sidor (tunga som skam....!). Till dessa skivor hör också ett speciellt lim som skall läggas mellan varje skiva samt specialskruv (vet ännu inte vad allt detta kostar, men förmodligen snordyrt....). Hur som haver, ytterväggen i badrummet gjordes idag lördag och allt gick utan problem. Som den uppmärksamme kanske ser monterades även en vinkelplåt i hörnet (syns till vänster i bild) där badrummets innervägg skall möta ytterväggen. Detta för att innerväggens cementboard skall förankras med ytterväggens skiva. Här skall det bli heltätt, både hängsle och livrem..... :-) !!



Fredrik hann även med att sätta första skivan i köket, men sen var det dags att ge sig för idag. Nu stundar en födelsedagsmiddag för Fredriks pappa Tjalle som fyller unga 72 idag!!

Äntligen....



Idag påbörjades äntligen det riktiga invändiga arbetet med gipsskivorna. Från början var det 1200 spånskivor på varje sektion, men vi ville inte ha spån utan gips i väggarna så därför togs dessa bort. Samtidigt har vi ju nu haft möjligheten att sätta infällda dosor till eluttag var vi vill i ytterväggarna.
Vi har valt att köpa 900 gipsskivor i och med att det är mycket smidigare att jobba med men då stämmer ju inte regelmåtten  (som ju är cc 1200) men vi använder istället en speciell stålskena (som säkert har ett jättefint namn....) som man lägger imellan varje skiva och skruvar igenom. Blir kanonbra!



Ena långsidan klar.......



Så här långt hanns det med idag. En långsida samt halva kortsidan.

Glespanel



Så här långt kom Janne & Fredrik idag med glespanelen, sen tog brädorna slut..... saknas sju st längder.....   suck....



Idag hanns det även med att fylla igen kanten på bottenplattan mot yttervägen, ja iaf en långvägg och ena kortsidan sen tog bruket också slut.......

I övrigt var det en underbar dag idag i Horla. Strålande sol och väldigt frisk och klar luft. Fantastiskt att vara här uppe dagar som denna.....

Arbetet återupptaget....



Vindavledarna monterades för tre veckor sedan och sen dess har faktiskt landet fått vila tills denna helgen. Det har kommit lite kräftskivor och annat i vägen.....
Men i och med att avledarna monterades var det dags för plastning av ytterväggar och vävning av tak.....



Janne och Fredrik körde ett teamwork och på lördagen plastades alla ytterväggar samt att de förmonterade fönsterbrädorna togs bort. (Vi har ju beställt nya....bredare....)
På söndagen var det dags för att väva taket vilket kunde gått mycket fortare om bara Fredrik hade köpt rätt klammer till häftpistolen....



Här är det bara en våd kvar att sätta upp. När detta nu är gjort är det dags för att skruva dit glespanelen i taket vilket är nästkommande helgs projekt.

RSS 2.0