Utsidan klar!!



Äntligen är hela utsidan klar. Idag sattes de 4 sista fönsterna in.
Fredrik monterade även det sista på taket i torsdags, nämligen vindskiveplåtarna.
Invändigt har det börjat dras kabelrör och sättas kopplingsdosor i ytterväggarna.
Plastfolie till insidan ytterväggar samt glespanel till innertaket har inköpts så när kabelrörsdragningen är avslutad kan insidan påbörjas.

Idag stod termometern på c:a 30 grader i skuggan varför några välbehövliga dopp i Storsjön avnjöts....

Mera tak....



Idag har nockbrädshållarna monterats, 11 st till antalet. Hållarna är en typ av ett v-järn som monteras på ströläkten och har ett ställbart u-järn i toppen vari man skruvar fast nockbrädan. Detta montage möjliggör att luften kan passera över nocken på taket vilket bidrar till god ventilation av taket.



När takpannorna ändå var borta passades det på att monteras 10 st mögelvakter, 5 på varje sida av taket, som synes på bilden. Man borrar ett hål i taket och vakten spikas ovanpå detsamma. Allt för en god ventilation av vinden, här skall det inte möglas....

Altandörr.....



Ytterligare en fasad i princip färdigmålad, bara spröjsen kvar.
Från början hade vi tänkt oss att ha dörren vit med bara en röd kant runt glaset, men vi bestämde oss för att ha hela dörren röd istället. Det känns helt rätt nu när man ser resultatet.

I övrigt håller Fredrik på att måla de sista fyra fönsterna på baksidan, har skruvat fast alla väggsektioner i bottensyllen, städat och flyttat omkring lite material inne i huset för att göra plats för kabeldragning som snart stundar.

Vi hämtade även det lilla fönstret som vi har beställt till vårat sovrum. I och med att fasaden på ena kortsidan helt saknar fönster så ville vi liva upp den sidan lite. Det blev ett liggande fönster med måtten 1200 x 400.

Världens bästa fru Camilla kom upp vid 12-tiden och hade handlat mat och grillade en god fläsknoisette som avnjöts i solskenet.

Mera tak



Blev en sväng upp till landet idag också. Fredrik var inte nöjd med baksidan av taket, det skevade 4 cm  i överkanten, så Janne och Fredrik la om hela den sidan med perfekt resultat. J & F monterade även vindskivorna på båda sidorna så nu är det bara vindskiveplåtarna kvar. Väntar även på nockbrädshållare från Benders (som måste beställas) innan taket är helt färdigt. Men fint blev det.

Camilla, Lena och Alexandra passade på att lasta släpkärran full med byggskräp och körde en darrig sväng till tippen med det (Fredrik kammade inga pluspoäng eftersom han surrade lasset för dåligt.......). Amanda och Matilda tog som vanligt några bad i Storsjön. Imorgon lördag blir det en landet -fri dag. Kropparna behöver lite vila och återhämtning.

Fönster....



Idag sattes framsidans resterande fönster in av Fredrik. Det blev plötsligt en liten stuga .....



Ville också passa på att visa vårat oerhört exklusiva kök som Fredrik snickrade ihop på en kvart.... Men här finns allt vi behöver; kylskåp, kokplatta, vattenkokare, tallrikar, öl, bestick, skärbräda och en fin arbetsyta..... :)
Observera även den eminenta stereoanläggningen, en äkta DUX anno 1984.........

Taket är på!!



Idag var det dags för utläggning av  takpannorna.
Egon på Kynningsrud kom med sin kranbil kl 8.00 och här är första pallen ute på en lufttur.



Det tog ungefär 50 minuter att lyfta upp alla pallar. Egon lyfte en pall i taget och höll den ovanför taket medan Janne och Fredrik lastade av buntarna (5 i varje bunt) och la dem med jämna mellanrum på taket. Här har vi Janne i full action. På en timma var ena sidan helt klar. Började kännas lite i ryggen sen efter halva andra sidan så den tog lite längre tid. Men vid lunchtid så var hela taket lagt och Camilla (som åkte upp lite senare med Lena, Amanda, Matilda och hundarna) hade grillat lite välbehövlig mat.



Så här blev det!!

Camilla tog en bil hem lite tidigare men Fredrik var kvar och småpulade lite. Bla annat målades vindskivor och vårat sovrumsfönster sattes in med foder och allt. Syns kanske inte så tydligt på bilden men fönsterna är röda på utsidan och vita på insidan samt att  karmen och foder är vita. Sedan kommer även spröjsen bli målade på samma sätt, röda utåt och vita inåt.... Alla fönster på framsidan är färdigmålade och skall bara monteras in vilket kommer ske inom de närmsta dagarna.

RSS 2.0