Jordfelsbrytaren funkar.............

Ännu en helg till ända.... Igår lördag stannade vi hemma ifrån landet och tog en lugn dag i Billdal istället. Det blev iaf en skön promenad till "svarta stugan" i Hagryd Dala där vi fikade med kaffe och smörgås (bilder finns på Antonsson-bloggen) och på kvällen var det 4 x 30-års kalas (alltså fyra som hade fest ihop...).

Idag söndag åkte Fredrik och vovvarna upp själva till landet medan Camilla och Molly hälsade på hos "gammelfaster" Eva som håller på röjer lägenheten inför sin flytt i februari.

Dagens projekt för Fredrik var att sätta upp lite Fresh-ventiler nu när värmen fungerar. Fredrik förberedde sig noggrant och tittade igenom alla gamla bilder ifrån bygget för att se så att det inte fanns några kablar eller annat i vägen där ventilerna skall sitta....... och hur gick det.....

Va f-n..... hur kan man pricka så exakt? Det skulle ju inte finnas någon kabel här..... Märkte ingenting utifrån först för det borrades ett litet hål rakt igenom hela väggen så att man kan borra ifrån båda hållen (väggen är för tjock för att köra med dosborr). Först när Fredrik kom in upptäckte han att stereon var tyst och alla lampor var släckta.....hmmm. När hela hålet var uppborrat var ju orsaken uppenbar. Så som sagt, nu vet vi att jordfelsbrytaren fungerar som den ska. Ja,ja det var bara att laga och böja undan kabelröret och montera dit ventilen. Dags för ventil nr två.



Men va i hela....hmhm.... Händer EXAKT samma sak igen på ventil nummer två!!! Hur är det möjligt??? Det blev många svordomar i Horla idag..... Samma sak här, fixa, böja undan och dit med ventilen. Efter detta var det dags för en lugnande kopp kaffe. Efter fikapausen monterades det iaf ventiler i Amandas och Matildas rum helt utan missöden. Saknas ventiler i Mollys rum och vårat sovrum men de var slut på K-Rauta så de får monteras vid ett annat tillfälle.



Ventil inifrån. Alla ventiler skall målas i vit väggfärg, nu är dom i tonat vitt.



Och utifrån. Här skall de målas i den gråa väggfärgen.



Täckplåten till skortensgenomföringen är nu monterad. Var tvungen att först såga upp hålet runt skorstenen för det skulle vara ett mellanrum på 5 cm från pipa till taket för framtida inspektioner.



Fredriks kompis Olle Rawlings på Elva Vitvaror & Belysning tog tillbaka den felbeställda torktumlaren och fixade en ny kondenstumlare istället som nu står på sin plats.



Fredrik hittade en firma på nätet som åkte runt och sprutisolerade vindar och skickade för skojs skull efter en offertförfågan. Det kom ett svar där dom sa att det skulle kosta 14500:- inkl allt. Helt ok tänkte vi men så frågade Fredrik sin käre kompis och hyresvärd Michael Thelander och han sa ring Högsboverken, dom sprutade min vind för 6000:- för några år sedan. Sagt och gjort, ett samtal till Carl på dito firma och priset - 6500:- + moms. Taget!!!!! I tisdags var dom där och resultatet ser ni ovan.

Idag hann Fredrik även med att byta våra ytterlampor till några med lite mindre wattantal så nu slipper grannen Larry bli bländad.
Även Amandas och Matildas rum är nu helt slipade och målade med första lagret färg. Degen har beställt mer färg som vi kommer få i veckan så det kanske blir till att åka upp någon kväll för Fredrik och måla färdigt dessa. Vill inte utsätta Molly för färglukt även om det är "vattenfärg".....

Ha det!!


RSS 2.0