Tomten är färdigplanerad....!!

På viss begäran skickad från vissa päron i Frankrike kommer nu äntligen uppdatering på tomtplaneringen.



Frank har här börjat på slänten ner mot gräsmattan, här ligger MYCKET massor som skall flyttas....



Slänten är gjord och de överblivna massorna håller på att läggas ut utanför tomten. Alla massorna fick Frank lyfta ut mellan luftledningarna som syns ovanför och under hans skopa. Frank har vissa synpunkter på dessa ledningar.....



Det börjar likna något.....



Vi fick tillstånd av föreningen att lägga massor utanför vår tomt och eftersom Frank mestadels anlägger golfbanor har han inga problem att göra fina kullar. En hel del massor gick hit men till slut fick vi ändå kör bort ungefär 10 lass med överblivet fylle.



Här har vi börjat jacka ut för den nedre muren, den kommer bli c:a 110 cm hög. Högen med fylle till höger får ligga kvar, den kommer behövas för återfyllnad när alla murar är på plats.



Gången upp till huset grusad och klar. Här på blir det marksten sedan. Rören som sticker upp är till våra stolpbelysningar, 3 st till antalet.



Frank har larvat ut från tomten och nu gör vi det sista från parkeringen. Även här har vi jackat ur i slänten för en mur. Vi har förberätt för trappan, just nu har vi lagt en liten ramp som man kan gå upp på för att det skall vara lättare att bära upp material (bla ett kök...) till huset. Vi har även planat ut och gjort parkeringen jämn och fin.



Vy över den blivande gräsmattan....



....samt över den numera jämna och fina parkeringen.
Tyvärr tog batteriet i kameran slut så några fler bilder hann det inte bli. Nästa gång vi åker upp skall vi ta lite fler och lägga ut hur det såg ut före och efter. Ni får ha tålamod till dess.........

Fortsatt planering av tomten....



Sveriges bästa GrävFrank jobbar på för fullt. Makadam är utlagt på baksidan och på våran blivande altanyta, allt perfekt avvägt med laser..... Slänten ner mot altanen och vidare ner mot grannen Larry är gjord med bra lutning för en fin övergång.



Ytan framför huset blir tre meter innan slänten börjar, här blir det gräs. Slänten ner mot nedre gräsmattan är påbörjad, i förhoppningsvis rätt vinkel. Slänten skall sluta i en mur längst ner, svårt att avgöra exakt var den kommer i och med allt överblivet material som ligger där just nu.



Ingången upp till altanen på baksidan har också hunnits med. Gruset i mitten på bild har lagts ut för en kommande mur som skall hålla tillbaka massorna till vänster. När hela vägen ner är planerad kommer vi dra bort lite massor för våran gång och vi återfyller sedan med 0-35 grus. På måndag skall vi försöka göra färdigt slänten på framsidan och börja lyfta ut överblivna massor. Dessa skall vi försöka få lägga på föreningens mark framför vårat hus. Fredrik skall tala med ordföranden på måndag.

Världens bästa Frank har anlänt till Horla....!!



Nu har Frank kommit till oss igen, ganska exakt ett år efter förra gången då grunden skulle göras. Vi drog igång med arbetet i måndags, men det har inte funnits tid till uppdatering förrän idag. Kvällarna är uppbokade av en viss liten söt fröken Molly....
Vi började  planeringen av tomten på den övre platån. Frank har skrapat bort stengärdsgården, vi har lagt ner dränering, planat ut hela platån samt skalat av berget mot huset för en framtida stödmur som skall hålla tillbaka massorna.



Dränschaktet synligt. Vi kom ganska djupt ner, runt 1 meter, vilket kommer göra väldigt gott för allt vatten som kommer från berget ovanför oss.



Här har berget schaktats av. Muren hamnar c:a en knapp meter nedanför schaktkanten så slänten kommer inte bli så brant sen när muren väl är på plats. Då tar vi material från krönet och planar ut slänten.



Så här plan och fin blev den övre platån.
Frank har även gjort vägen ner härifrån och nu skall vi börja med att fylla makadam runt huset.

Fler bilder kommer!


RSS 2.0