Skön söndag

image69

Blev en tripp upp till landet i söndags. Underbart vårväder och det blev en liten fika på den färdiga bottenplattan. Dagen efter vaknade man upp till snöstorm.......... Blää

image70

En liten distansbild på tomten. Scrolla ner ett antal inlägg och kolla på hur det såg ut innan bygget började...... Rejäl skillnad!

Färdigt resultat

image68

Rörkrökarn och Fredrik var uppe en snabbis idag och Thomas kopplade in en byggpump så nu är golvvärmen inkopplad och inställd på 15 grader.
Plattan såg bra ut men den behöver nog slipas av en gång för att få lite jämnare yta. Det blir lite bättre att lägga klinkern på sedan.
Är det väder imorgon söndag åker Camilla, Fredrik och Magnum upp och tittar till det samt tar en god promenad runt sjön......

Gjutning

image65

Äntligen var det dags för gjutning! Magnus och Morgan i full action. Bottenplattan hade klarat sig bra ifrån allt regn tack vare att vi hade lagt på 2 presseningar plus att vi var uppe och la på en extra i söndags.

image66

AB Färdig Betong i Alingsås kom med betongen och Göteborgs Betongpumpning stod för pumpbilen.

image67

Knappt halva plattan fylld. Mer hann Fredrik inte se för han var tvungen att åka tillbaka till jobbet. Är lika nyfiken som alla andra att se det färdiga resultatet. Kommer att åka upp på lördag med RörThomas för att dra igång en golvvärmepump för att få igång cirkulationen.
Uppdatering följer.....

Golvvärme

image63

Dags för golvvärmeledningsdragning. Rörkrökarn Thomas ser fundersam ut............
Eftersom Frank fick sin länk inlagd måste ju västsveriges bästa rörläggare också få sin publicerad:
www.rorkrokarn.se
Till vår hjälp var Per med också. Under tiden Thomas och Per la ut rören najjade Fredrik alla armeringsjärnen i plattan ihop med armeringsnätet.
image64

Det färdiga resultatet!!
Nu är det bara betongen kvar sen är bottenplattan helt färdig.


Dag 7, 8 och 9

image55

Har inte hunnit uppdatera på några dagar men här kommer ett gäng bilder på ett bräde.
Dagvattenrör, alla avloppsrör, elrör, vattenrör, tomrör , dräneringsrör samt radonsäkring är inlagda.

image56

Först lades ett tunt lager flis över rören och sedan fylldes hela grunden med 15 cm makadam. Var lite trångt nu för Frank i och med alla rören som stack upp samt att hans maskin väger några ton. Dumt att krossa några avloppsrör i detta skede....

image57

Hela grunden fylld med makadam. De röda prickarna har Fredrik mätt ut med lasern att det är exakt rätt höjd. Frank går en inspektionsrunda..............

image58

Grundläggarna Magnus och Morgan har anlänt och har lagt ut 40x40-plattor som kantelementen skall vila på . Den första balken lyfts på plats!

image59

Ytterkanterna på grunden är färdig. 3-4 cm flis har lagts ovanpå makadamen som nu skall vibbas innan det är dags att lägga in 3 lager med 10-cm frigolit och armering.

image60

Ett lager med frigolit inlagt samt en 0,2 mm plast som radonskydd. Dags för 2 lager frigolit till.

image61

Under tiden grabbarna grejade med grunden fixade jag och Frank ny avloppsledning till septiktanken samt iordningställde dagvattenbrunnarna och kopplade ihop vattenledningen.

image62

På lördag skall Fredrik och RörkrökarThomas lägga ner golvvärmeledningarna och sedan är det bara betongen kvar och hela bottenplattan är färdig!!

Dag 5 och 6

image52

Fällde den andra stora eken i fredags. Den tredje får vi vänta med, Frank kommer inte in dit med grävmaskinen och den står lite dumt till. Vill inte fälla den utan hans stöd med skopan för den lutar in mot Larrys hus. Men det blev väldigt ljust och fint på våran blivande uteplats när dessa två blev borttagna.

image53

Lyfte på och höjde upp tvåkammarbrunnen med två ringar eftersom den kommer hamna mitt i den nya slänten. Drog även nytt avlopp till den samt la ner strömkabel in till huset.

image54

Vi lyfte upp 20 ton med 0-90 och Frank jämnade till ytan där huset skall ligga. Fredrik vibrerade sedan med en 300-kilos padda över ytan 3 gånger för att packa allting ordentligt.

Idag lördag har det inte blivit några bilder. Frank tog lite sovmorgon och jag var tvungen att jobba lite och var inte på plats förrän kl 15.01. Ösregnade nästan hela dagen, men vi fick iallafall lagt ner en ny dagvattenbrunn samt börjat fippla lite med rören till stuprännorna. Frank har lyft upp material så vi har att jobba med under söndagen. Tanken är att få ner dräneringar, dagvattenrör, kabelrör, avlopp samt tomrör på söndag förmiddag. Sedan är det dags att fylla på med makadam och padda till det och förbereda för grundläggaren Magnus som kommer på måndag som det ser ut nu....
Ny rapport imorgon!

RSS 2.0