Lite mera kök + kamin



Lite mer kök.... Några handtag har monterats, fick tag på dom kortare handtagen (Lansa 160 mm) på IKEA i fredags. Vi var där 2 minuter i 10 och sprang rätt upp till köksavdelningen, och där låg dom...!!



Bänkskivorna är nu ihoplimmade och fastskruvade. Diskhon och spisen har det sågats ut för och dom ligger på plats men är ej fastskruvade. Vi väntar med detta tills Rörkrökarn och Bosse Boing var här och fixat med vatten, rör och el. Högskåpet är också på plats med kyl och frys istoppat. Alla täcksidor har monterats, sparkskydden kommer monteras samt att vi även skall bygga bort mellanrummet ovanpå högskåpet. Använder en täcksida som vi sågar till bitar av och bygger en liten låda som passar. Sen skall alla luckor och lådor finjusteras, men det kommer sen det också....



Vi lämnade ner högskåpets ena täcksida till Hans på Finnatorps såg som tog sig tid på sin semster och fräste ut ett spår till oss. Så här bra blev det...!! Tack Hans!



Idag söndag åkte Fredrik, Janne, Amanda, Matilda och vovvarna upp lite tidigare, Molly skulle få ta sin morgon-nap i lugn och ro. Camilla, Lena, Alexandra och Molly kom upp lite senare med mat; marinerad fläskkotlett med en kanongod pastasallad som Camilla hade förberett.
Fredrik tänkte börja med kaminen idag och behövde då ett par extra händer, den är ganska tung. Täcksidor monterades på kaminen och den ställdes på plats. Efter lite huvudbry och felmonteringar kom så skorstenen till slut upp igenom taket. Skall upp en täckskiva i taket runt skorstenen sen också, men snyggt blir det. Byggandet fortsatte sedan upp genom vinden och...........



.........sen blev det totalhaveri!!! Det är faktiskt inte så att Fredrik och Janne är helt usla på att montera skorstenar men det är inte så lätt när man får FEL grejor!!!!!! (Fredrik ARG!!)
Vi har fått fel underbeslag, har fått för en taklutning på 41-45 grader - vårat tak är på 23 grader......
Underbeslaget var monterat och vi riktigt slet med det för att det skulle bli bomtätt, ingen tänkte riktigt på att det var fel lutning i detta skede. När sen huven var tillklippt och ihopsatt och skulle sättas på plats blev det tvärstopp. Nu är det bara att ta bort det igen och börja om. Ett snabbt samtal till Larsens kaminer där vi köpt den (dom har egentligen semester men Fredrik hade ett nummer till en av ägarna) slutade med att han skulle försöka fixa en ny till imorgon. Så trist när man inte kan göra ett projekt helt färdigt.....

Under tiden F och J slet sitt hår rensade Camilla, Lena och Alexandra mera ogräs och fick bort väldigt mycket. Duktigt tjejer...!
Amanda och Matilda var ute och gick med hundarna och tog också några bad i sjön. Vädret var växlande molnighet med mestadels sol men även 4 droppar regn. Åskan hörde vi en bit bort över Vårgårda men den kom aldrig över till oss.

Ha det!

Kök - fortsättning.......



Idag var en REGNIG dag. Fredrik, Amanda och Matilda åkte till Fredriks jobb för att låna (hyra.....?) Freds och Michaels släp med kåpa. Som vanligt så hade Michael ställt den där FULL med skräp som vi var tvugna att lasta av först (lugn Michael, vi kommer lasta på det igen men slänga det får du göra själv. Och JA, vi har fått lov av Fred att låna den eftersom du vägrar att svara i telefon när jag ringer....). Resterande delar till köket + alla vitvaror lastades på, ja allt utom diskmaskinen som var transportskadad och kommer bytas ut på tisdag. I fullt ösregn kånkade Fredrik upp alla delar + maskiner och blev totalt genomblöt efter alla vändor upp och ner. Efter en snabb lunch bestående av rostbiff, potatissallad och babymorötter fortsatte köksbyggandet.
Bänkskivor lades på plats men är ej skruvade, ugn + micro sattes på plats och de sista luckorna monterades.
Nu återstår täckskivor, såga ur för och montera spishäll + diskho, lampor + uttag, list under väggskåpen, sparkskydd under skåpen, fläkt..... ja det är en del moment kvar.....



Vi har ett problem med bänkskivan mot högskåpet; den är 6 mm för lång........ förgrymmade IKEA....! Det blir ett mellanrum här (syns som ett svart streck mellan lådorna och frysskåpet). Vet inte hur att lösa det än men Fredrik har en lösning bestående av att fräsa ett spår i täckskivan. Vill inte gärna kapa bänkskivan eftersom den har en fasad kant.... Fortsättning följer........




Vi saknar även de korta handtagen till 40-lådorna.... förgrymmade IKEA igen....! de är alltid slut. Men det skall komma in nya (430 st......!!?!...) imorgon fredag så Fredrik tänkte hänga på låset och göra en tjurrusning upp till köksavdelningen. Håll tummarna....



Vi var på K-Rauta igår och hämtade ut våra "älgtapeter" som hade kommit och då passade vi på att ta med en provplatta i turkos glasmosaik till väggen (jaaaa, Michael, vi vet att ni har samma på erat jobb men det bevisar ju bara att även Ni har lite smak....). Tror det kan bli väldigt snyggt...

Imorgon hoppas vi på bättre väder för Mollys mostar Gabriella och Alexandra var sugna på att följa med och ta ett dopp i sjön.

Köket halvfärdigt



Igår (måndags) åkte Fredrik, Amanda, Matilda, Colt och Magnum upp själva till huset. Camilla och Molly umgicks med vänninnor.
Först blev det en tur till Fredriks jobb för att  hämta mera köksdelar. Väl på plats i Horla badade Amanda och Matilda och Fredrik fortsatte med köket. Alla stommar utom väggskåpen skruvades fast i väggarna, avloppsrör kapades och kompletterades med lite material som vi fick av Rörkrökarn Thomas.
Vädret var i dag växlande, ganska varmt och med ösregn fram emot eftermiddagen.

Idag däremot var hela truppen samlad och med gemensamma krafter skruvades det lådor och monterades det luckor för det vildaste. Camilla och Matilda körde teamwork med lådorna och Fredrik monterade allt på sin rätta plats. Amanda satt och plitade ner hemlisar i sin dagbok och övervakade arbetet så allt gick rätt till..... Camilla och Fredrik kämpade tillsammans för att få upp väggskåpen och då lyckade Fredrik trampa sönder trappstegen.... Det andra steget gick helt av. Kunde gått illa men det slutade lyckligt med ett litet blåmärke och ett ömt smalben.....
En st lådbotten var knäckt vid leverans så den måste reklameras (den under ugnen...)




I högskåpet till vänster kommer kylen och frysen stå, inbyggda med täckluckor. Det tomma skåpet i mitten kommer inrymma ugn med en låda under för plåtarna (den som var knäckt....) och spishällen kommer vara nedfälld i skivan precis ovanför. Ovanför spisen kommer vår fina fläktkåpa i vitt glas sitta. Vi har ännu inte bestämt vad vi skall ha för kakel på väggarna i köket, men vi har vissa uppslag.... Vi vill nog känna lite på det färdiga resultatet av köksluckorna innan vi bestämmer oss helt.



I mitten här kommer diskbänken vara nedfälld och vi funderar även på att ha en inbyggd diskmedelspump till vänster om blandaren (.....smidigt.....). I det gapande hålet kommer diskmaskinen stå, även den med en täcklucka.
I väggskåpet till höger är det plats för micron och under skåpen blir det lampor med inbyggda strömuttag. Det kommer även monteras en krönlist under väggskåpen för att dölja lamporna.

Efter välförättat arbete avnjöts en god och c:a 5 km lång promenad ner till Finnatorps såg och tillbaka.
Under dagen kom det endast lätta och kortare regnskurar, annars var det för det mesta växlande molnighet med vissa inslag av sol.

Det här är Skitkul !!!!......

...... och det blir såååå bra om vi får säga vad vi tycker......

....och det får vi för det här är vårt hus!!

Kök påbörjat....



Igår lördag åkte Fredrik upp ensam till Horla och det blev en heldag..... väggarna och taket färdigmålade samt att hela det lagda golvet fogades. Idag söndag däremot var Camilla, Molly och Magnum med upp och vi började med att svampa av golvet från fogdamm - ett riktigt slitgöra, kommer att behövas göras flera gånger. I dag hann vi med en tvätt, sen en omgång med trassel och sen ytterligare en tvättning.



Vi har valt antracitgrå fog, blir såååå snyggt....!



Sedan var det dags för köket. Här ligger vårt blivande kök - nja, iaf alla stommar......



Skruvandet har inletts. Fredrik höll i skruvdragaren och Camilla var duktig och drog i alla plugg och spikade baksidorna.



"Kan vi inte hitta på något roligare istället......?" (Vi tog en långpromenad också så Molly blev mycket gladare....och Magnum också såklart)



Så här långt kom vi idag. Alla stommar ihopmonterade och ställda på plats, men ej fastskruvade i väggen. Även de två väggskåpen är ihopmonterad men syns ej på bild. Fortsättning följer imorgon.....

Färdigstrykning del I

Idag blir det faktiskt inga nya bilder... Kameran var glömd hemma och skillnaden mellan den grundade microliten och ett lager färdigstrykning är svår att se på bild. Men Fredrik jobbade på som en tok och hann både måla taket samt väggarna! Janne fick stanna hemma för vi åkte upp ganska tidigt idag, ca: 14.00..F blev färdig tidigare med dagens skörd av bilar.
Camilla, Molly & Magnum var förpassade till utsidan idag då det målades där inne..men tog en långpromenad bland bondgårdarna utmed Säveån (japp, ni läste rätt, Säveån,...den forsar även här uppe i Horla) och när Molly slummrade passade Camilla på att fortsätta ta itu med allt vårt ogräs på tomten...men det är MKT kvar..nån som känner sig manad? :-)

Imorgon blir det faktiskt en Horla fri dag! Fredriks semester börjar och det tänkte vi fira med en hemmakväll med god mat & lite vin. Men på lördag är det full fart igen!

Färdig microlitat!!!

Idag åkte Fredrik, Camilla, Molly & Magnum upp till landet. Eftersom väggarna microlitades färdigt i måndags kväll så var målet idag att hinna med iaf en del utav taket...men vi hann helt färdigt! Fredrik limmade, skar & tryckte fast medans Camilla fick stå på tå och se till att microliten inte trillade ner. Snälla lilla Molly låg snällt på en filt och jollrade beundrande mot Magnum. Det var vääldigt varmt (ca 26 grader) och kvavt idag + åskade. Så här ser det ut nu, vet iofs inte om man ser någon större skillnad!







Nu är det alltså dags för första lagret färdigstrykning..sen spackla i tapetskarvarna och sen sista lagret färdigstrykning! Efter det är det fogning av golvet och därefter........bygga kök! :-)

I söndags hann Fredrik även lägga färdigt golvet i Amandas rum, såhär blev resultatet:



Lite svårt att fota i ett så litet rum...!

Igår åkte Camilla, Lena (Camillas mamma), Molly & Magnum upp en sväng själva. Det behövdes nämligen dras upp en hel del tistlar.. De höll på att ta över hela den nedre plätten som skall bli gräsmatta nästa sommar...men skam den som ger sig...vi drog och vi drog...och tillslut blev det en liten hög med tistlar:



Vill även skicka ett STORT TACK till Fredriks mamma och pappa som under 2 dagar varit i vår trädgård här hemma i Billdal och rensat ogräs...vi hinner ju inte med denna trädgård just för tillfället..........TACK! :-)

Nu är det sängen! Imorgon kväll åker Fredrik och Camillas pappa Jan upp för att måla...beroende på vädret åker ev Camilla, Molly & Magnum upp också..men det förutsätter att vi kan vara utomhus...för Molly skall inte behöva sniffa på nymålade väggar..även om färgen är vattenbaserad och skall vara OK... Håll tummarna för sol!

God natt!

Grundmålat!

Idag smet Fredrik lite tidigare ifrån ANTEC och åkte upp till Horla för att grundmåla. Camilla och Molly kunde tyvärr inte följa med idag pga lukten ifrån målarfärgen..så de var hemma och hade fika med Mollys kompisar och deras mammor istället!

Så här fint är det nu! Stor skillnad sedan igår kväll!











Lägg även märke till de 2st lite större hålen i taket som Fredrik sågat upp idag. Här skall sitta inbyggda högtalare.

Nästa gång skall det spacklas färdig..dock verkar det som det är så pass bra gjort redan nu att det inte kommer att behöver fyllas i på så många ställen. Fredrik fick även röjt ut allt som stod i Amandas blivande rum, så vid nästa besök i Horla kan det dammsugas samt primas där inne..sen kan det läggas golv även där!

När Fredrik åkte hem så tog han med sig 3st överblivna gipsskivor på släpet...soligt och fint väder...ända tills han var halvvägs hem............ösregn..så nu kan vi kasta dessa skivor..attans..

Camilla som är mindre road av byggnadstekniska detaljer och istället letar inredning till fritidshuset har kollat på lite tapeter som ev skall användas till fondväggar. Bland annat dessa:


Cole and son
Till vardagsrummets vägg på bild 3 ovanifrån, väggen med fönstret (bild lånad ifrån mininredning.se)


Sandberg
Liten del utav hallen - bakom hatthyllan (bild lånad ifrån Engelskatapetmagasinets hemsida)

Observera vårt tema..anknytning till naturen omkring vårt hus :-)
Men detta är bara lite idéer...Camillas smak ändrar sig ungefär var enda gång hon får tag i en ny inredningstidning..så hur slutresultatet blir vet vi inte ännu...

Även intrade.se har sjukt snygga tapeter..gillar deras tapetkollektion pip starkt. Särskilt en med fåglar samt en med fjärilar (Camillas favvodjur/symbol)

Till mollys rum är vi lite sugna på denna tapet:


Så fiin med älgar, rävar och ugglor!
(Bild lånad ifrån linasvilladesign.blogg.se) Har sett det på K-rauta men vet inte fabrikat

Glöm inte att titta in med jämna mellanrum för att hålla dig uppdaterad i hur det går för oss!


Spackling



Camilla, Fredrik, Molly och vovvarna tog en liten repa upp idag efter Fredriks arbetsdag. Golvet är fardiglagt (...men ej fogat) och nu överklätt med papp och grovspackling samt 1:a lager finspackling gjord.  Fredrik hann idag med att slipa allt och under tiden tog Camilla Molly på en skön promenad i bärselen.



Fredrik har fått låna en "giraff" av sin målarkompis Degen (han heter egentligen Mikael....men hans pappa var bagare), en helt underbar mojäng som är en slipmaskin kopplad till en dammsugare. Allt går så mycket lättare med bra maskiner..... Tack Mikael!!



Köket har ju nu anlänt, om än inte till rätt adress. Vi försökte skjuta på leveransen lite i och med att vi visste att vi inte skulle hinna färdigt med rummen innan den 3:e Juli, men se det gick inte när man redan hade betalat det. Köket står nu istället på Fredriks jobb i väntan på att det blir färdigt i Horla.
Imorgon tisdag efter jobbet skall Fredrik åka upp igen och denna gång kommer färg och roller att tas med, nu skall det grundmålas!!
Efter grundmålning väntar förmodligen lite efterjustering med spackling, alltid mycket lättare att se vad man har missat efter att det är målat första gången. Därefter skall tak och alla väggar mikrolitas för att det inte skall spricka någonstans. Denna gång skall vi ha förgrundad mikrolite (efter inrådan från Degen...) som sedan skall färdigstrykas i rätt kulör - vitt (ej tonat vitt utan bara vitt). Blir förmodligen en fondvägg någonstans i vardagsrummet, Camilla håller på att fundera och letar uppslag :)

Förhoppningsvis blir det nya  bilder imorgon!!

Tjena

RSS 2.0