Sista innerväggen klar



Efter att ha fått sova en timme längre idag i och med vintertidsomställningen landade vi i Horla  strax innan 11 idag. Här syns den färdiga badrumsväggen som vi inte hade bild på igår.



Sista väggen i hallen gipsades färdigt samt att vi iordningställde en liten fikahörna i vardagsrummet. Börjar bli lite väl kyligt och blött för att sitta ute nu....



Nu när alla väggar är resta och gipsade skall vi bara montera alla tomburkar till spotsen i taket innan Bosse Boing El kan komma hit. Det blir sammanlagt 33 st spots i hela huset. Här har vi börjat grovplanera var de skall sitta i hallen, köket och vardagsrummet.



Fredrik gjorde en liten snabb modell av garderoben för att se så att den får plats samt att man kan öppna dörrarna utan problem. Det blir en PAX ekgarderob från det stora möbelvaruhuset i Kållered med måtten 600 x 1000. Denna kommer dock inte passa höjdmässigt i originalmåtten då den är 2360 mm hög. Det blir till att kapa och trixa så att den passar eftersom vår takhöjd bara är 2290 mm.



Fredrik har också sågat till och målat små distanser som skall sitta mellan lockläkterna bakom våra nyinköpta fasadlampor, 5 st till antalet. Lamporna är från Konst Smide i galvat stål, och modellen heter Modena. Dessutom har vi även köpt 3 st stolplampor i samma modell som vi skall ha på vägen upp till huset.



Som avslutning för idag lägger vi även in en bild på det kommande köket. Även detta från det stora möbelvaruhuset i Kållered. Ett ekkök, lucka Tidaholm, inbyggd kyl och frys i högskåpet till vänster, inbyggd diskmaskin till höger under diskbänken. Övriga vitvaror i rostfritt samt en fläktkåpa i vitt glas och rostfritt.

Inklädning badrum



Idag var det dags att börja klä in badrummet med Aquapanelen. Här har Fredrik gjort färdigt väggen mot vuxensovrummet. Halvvägs in i arbetet lyckades Fredrik (alias "KlotJohan".....) med konststycket att köra bitset på skruvdragaren halvvägs genom vänster pekfinger. Det blödde ganska ymnigt...... Litet hemmagjort plåsterbandage av maskeringstejp (och en hel del svordomar....) och vila i 5 minuter så var det bara att dra igång igen.



Var lite bökigt och trångt att få in panelen bakom alla golvvärme- och vattenrör men det gick till slut.



Halva väggen mot köket avklarad. Hela badrummet kläddes sedan färdigt, men det blev ingen bild på det..........



Efter badrummet var så turen kommen till den sista väggen i huset. Först slipade Fredrik bottenplattan med en vinkelslip precis runt röret och slangarna, det var nämligen en ganska stor puckel där som var kvar sedan gjutningen. Skenorna kapades till och reglarna restes. Blev lite konstiga cc-mått här, röret och slangarna hamnade precis mitt där reglarna skulle komma, vilket håll man än började ifrån.



För er som kanske inte kommer ihåg planlösningen på huset visar vi den igen. Det mesta stämmer men vinkelväggen mitt i köket finns inte samt att badrummet är lite bredare för att pannan skall få plats. Farstukvisten är också fimpad....

Imorgon blir det återbesök till Horla. Titta in för ny uppdatering imorgon kväll.....!

Skolk från jobbet.......



Fredrik hade bokat in ett utvändigt jobb idag tisdag, men pga av att det var ett riktigt busväder kunde detta inte utföras. Istället lånades en täckt släpkärra av Fredriks oerhört snälla och  trevliga hyresvärd, Michael Thelander, och färden gick först till Marieholms trä och sen upp till Horla.
Är SÅÅÅÅ nöjd med nya bilen ( Volvo XC70 D5), helt grymt att köra ända upp till huset med en släpkärra lastad med: 7 st Aqua panel (svintunga som nämnts tidigare...), 16 st gipsskivor, två plåtskenor samt 20 st träreglar. Inga som helst problem!



Efter en delikat BLT-sandwich från Statoil samt en kopp kaffe sattes det igång att arbetas. Först reglades hallväggen färdigt och sedan gipsades Amandas och Matildas rum på insidan....



....sen reglades mellanväggen upp......



....för att sedan bli gipsad på ena sidan.



Sist för dagen reglades ena hallväggen upp samt gipsades på en sida. Nästa projekt blir att göra den sista väggen med de lite bredare skenorna (95-bredd) som införskaffades idag och därefter skall badrummet kläs med Aquapanelen på insidan. Efter det är det faktiskt dags för  Bosse på Boings El att börja montera dosor och dra kabelrör samt även släpa hit Rörkrökarn för att böja lite rör i badrummet.

Ni som läser här är väldigt välkomna att lämna en liten kommentar om vad som helst, är alltid lika roligt att se att någon (och vem....) är inne och tittar på våran blogg.

Slut för idag, återkommer när det hänt något nytt....!

Fortsättning innerväggar.....



Arbetet med innerväggarna återupptogs idag. Gick upp lite tidigare än igår så vi var på landet strax efter kl 9.00 idag. Fredrik började med att regla färdigt de väggar som restes igår och började sedan med de tre övriga sovrummen.



Vi har fixat sådana här hålpåtar som skall skruvas fast under fasadpanelen och täppa till alla eventuella (och potentiella) tillfyktshål för mössen så att de inte kan komma upp på våran vind.


Fredriks absoluta favoritpryl för tillfället, en Makita skruvpistol! Fungerar helt otroligt bra, man skruvar en hel gipsskiva på högst en minut. Värd varenda krona den kostade.



Fredrik med sin pistol i högsta hugg.



Horlas pajas......?!



Dagens arbete är till ända. Idag hanns det med att regla färdigt gårdagens väggar, golv- och takskenor till de tre övriga sovrummen fastskruvade, kommande bebisens rum är färdigreglat samt börjat gipsa ena sidan, dörreglarna till Amandas och Matildas rum är monterade samt ena sidan till C och F´s sovrum är gipsad.
Första felplacerade röret hittades idag. Det är det röret som syns mitt i bild i nederkant, luftningen till radonventilationen. Detta löser sig dock väldigt enkelt genom att denna vägg byggs med 95-reglar istället för som övriga 70-reglar....

Nästa helg blir det inget Horla då familjen Antonsson har lite andra planer......... Uppdatering om två veckor!!

Äntligen igång med innerväggar



Idag var det dags för första dagen av byggnation av innerväggar. Stålskenor och spikplugg införskaffades igår. Fick ta ganska korta spikplugg (30 mm) till golvet eftersom bottenplattan bara är 12 cm tjock, och vill vi inte gå för djupt och riskera att borra i golvvärmerören. Camillas och Fredriks sovrum samt badrummet mättes ut och stålskenorna kapades till och borrades fast (inga sönderborrade rör idag iaf..... :)....). Kändes jätteskönt att alla rör och slangar som lades ut i bottenplattan har kommit på precis rätt plats, allt hamnde mitt i väggarna (ok, sovrummet blir 1 cm kortare men det är inom felmarginalen....). Några reglar kapades till för att hålla skenorna i taket på plats vilka sedan lodades in och skruvades fast. Fredrik hann även med att börja sätta några reglar i sovrumsväggen.



Några av spröjsen som togs hem har hunnit bli färdigmålade av Fredrik. Röda på utsidan och vita på insidan, 4 lager färg på varje sidan, grund + 3 lager färdigfärg...... pilligt....., men det blir grymt bra!



Så här fina kommer alla fönster bli sedan.....!

RSS 2.0