Flytspackel...

Nu i januari är det lite lågsäsong för ANTEC så det har funnits lite tid att greja på landet under arbetstid. Fredrik har jobbat några timmar på morgonen och sedan åkt till Horla och fixat.



Alla taken har gjorts färdigt, takhögtalare är införskaffade också samt att vi har beställt köksfläkten.



Det stora projektet har dock varit att badrumsgolvet nu är flytspcklat. En proffspacklare gör väl inte så här, men vi har gjort så iallafall. Först lades en ram runt i ytterkanterna med plattjärn, allt i våg. Sen har vi gjort fall in mot mitten och därifrån fall ner till varje brunn. Här är 2 femtedelar av rummet gjort.



... lite till har spacklats......



.... och här var det nästan klart. Nu återstår bara att ta bort plattjärnen och spackla i hålen efter dom. Känns som det kommer bli skitbra.....!!

Innertak..!!

Nu har vi börjat med innertaken! Tidigt igår morse, en väldigt kall morgon (-14 grader) åkte Matilda och Fredrik till Onsalavillan byggvaror och införskaffade 20 st skivor takgips med spackelkant på alla sidor (Gyproc Ergo Planum).
Sedan åkte Camilla + Mini, Fredrik, Amanda, Matilda, Colt och Magnum upp till Horla. Till vår hjälp hade vi igår och idag med oss Camillas pappa Janne.

Isen på Storsjön ligger blank och tjock så Amanda och Matilda passade på att åka lite skridskor båda dagarna.

Igår var en kall dag med -11 grader, men idag var det lite mildare med bara -1 grad.



Janne och Fredrik är i full gång....



Hallarna, köket och vardagsrummet är nästan klara. Saknas några skivor som vi inte kan sätta upp ännu. Dels där köksfläkten kommer, behöver lite mått där, samt vid kortändan på vardagsrummet där vi skall ha infällda takhögtalare. Dessa måste dock införskaffas först samt dras tomrör till innan taket slås igen helt.



Likadant är det i sovrummet; några skivor kvar. Men så här fint blir det!!



Nu är vattenpumpen ute och flyger....!  Efter att takgipsningen är klar är det ju dags för flytspackling, så pumpen åkte upp i taket. Hoppas det är okej Thomas.....!?? :-/



Avslutar dagens bloggande med en liten vintrig, fin bild från vårat smultronställe......

Ha det!!

En vintrig dag i Horla...


Idag var Camilla, Fredrik o Magnum (o Mini såklart..)..uppe på landet. Camille ville se vad Fredrik fixat med i huset de senaste dagarna och så ville vi skissa och grovplanera tomten eftersom vår grävare kommer i Mars för att fixa iordning  vår framtida trädgård, lika bra att planera o skissa nu..för när Mini kommit i Februari hinns nog inte landet med så mkt. Det är mkt som skall göras o ändras på. Vi han även med en promenad runt sjön i ett vintrigt Horla, termometern stod på -11 grader. Sjön är frusen minst 15-20 cm så det var fullt med folk på isen som åkte skridskor. Innan vi åkte hem satte Fredrik dessutom vår kamin på den plats den senare skall monteras på..vi måste rita ut i taket, samt förstärka för att kunna sätta gips, vart skorstenen skall gå.

Lägger här under in lite bilder ifrån dagen...




















Så nu vet ni vad vi gjort idag! Plus har även fått en glimt av gravidtjockisen som tidigare vägrat medverka på bild ;-)
Imorgon skall vi tillbaka igen är det tänkt! Så fort Onsalavillan öppnat imorgon hänger Fredrik på låset, sen åker Fredrik, Camilla, Amanda, Matilda, Janne o vovvarna upp till Horla. Fredrik o Janne skall sätta takgips o barnen skall få åka lite skridskor med övervakning av Camilla är det tänkt (tänkte dock hoppa över att åka skridskor med min stora mage, bara drygt en månad kvar nu....). Återkommer med uppdatering efter morgondagen!


Nytt År

Så har det blivit 2009...... Känns precis som vanligt, fast med ett undantag: Fredrik skall springa Göteborgsvarvet i maj..... kanske snart dags att börja träna och få ner "trivselvikten" lite..... :)

Ja, ja det blir nog bra med det. Lite byggande har det iaf hunnits med i dagarna som varit.



TV-väggen är färdigbyggd med hörnskenor och allt. Den gröna dosan mitt på väggen till höger är strömuttag, den gröna till vänster om denna är till eventuell antenn (vet inte vad som behövs här uppe, ganska kass mottagning....), de två blåa dosorna är till hdmi-kablar mellan dvd och tv. Den nedersta blå sitter lite högre upp än vanliga vägguttag bara för att matcha hyllan i tv-bänken som dvd skall stå på. Nu hamnar uttaget precis bakom dvdn (förhoppningsvis....)



Det lilla hålet i badrumsgolvet är återfyllt med cement.



"Mini´s" rum är nu helt klart även med tak.....



... och även Matildas rum har fått ett tak. Här förvaras för tillfället mosaiken och kaklet till badrummet.

Nu måste det införskaffas gips till de övriga takytorna; vill ha gips med spackelkant på alla fyra sidor, men det är inte alla som säljer det. Onsalavillan byggvaror har det men de hade stängt för inventering både i fredags och lördags. Blir en tur dit på måndag morgon. Sen är det bara tisdagen kvar av ledigheten. ANTEC öppnar igen på onsdag.......buuhuu.... :_(

Ha det!


RSS 2.0