Bosse Boing!!

I torsdags var det dags för vår elektriker Bosse på Boing El att äntra scenen i Horla. Fredrik tog (återigen....!) en dag ledigt från ANTEC och mötte upp Bosse tidigt i våran lilla stuga.

Bosse hade lite allsköns bråte med sig.... bla våra uttag och kontakter från Simon Classic. Dessa var de enda vi hittade som var vita och inte i tonat vitt. Tja, finns ju naturligtvis snordyra varianter i vitt men vi ville inte lägga en förmögenhet på just elkontakter....
Bosse drog igång direkt efter våran morgonkopp med kaffe och började sätta alla vägguttag. Under tiden drog Fredrik kablar till ytterlamporna som inte var dragna samt kopplade ihop dom och satte i nyinköpta lågenergilampor. Bosse fortsatte sen i ett rasande tempo med våra ljuskontakter, spisen, ugnen, pannan och diverse andra kopplingar. Under tiden gav sig Fredrik på att montera ihop alla spotar, koppla ihop dom i taket samt tryckte fast dem i såna hål.



Spotsen och uttaget i vår badrumsspegel ihopkopplat. Spegeln fästs med de två blå tejpremsorna över detta sedan.



Dags att reda ut kabelhärvan och koppla in allt i proppskåpet. Bosse HAR örnkoll!



I helgen som gick grejade Fredrik med ventilationen och kom ganska långt. Saknade ett par dimensionsövergångar (från 160 till 125) som nu är införskaffade och kan nu göra färdigt det sista vid nästa tillfälle.



En styck takhuv till avluften monterad, skall upp en till som kommer vara till köksfläkten.

Vi jobbade på bra i torsdags men Bosse hann inte klart med allt. Vi hade även fått fel grejor till golvärmen, eller egentligen inte fel men vi hade fått för trådlösa termostater och det skall vi inte ha. Vi har dragit kablar till alla termostater så det kändes lite dumt att inte använda dessa. Har man trådlösa måste man ha koll på att byta batterier och det kan lätt glömmas av..... känns bättre med kabel. Saknade även en del specialbrytare bla för våra kopplingar till utebelysningen,  men Bosse skulle fixa dessa och åkte upp själv tidigt i dag fredag (Fredrik jobbade faktiskt på sitt arbete...)  och gjorde färdigt det sista.

Klockan 12.52 ringde Bosse och sa att nu var det ljus i vårt hus!!!!!!! Yaahoo, äntligen.

Nu längtar vi upp till landet för att få se allt i verkligheten. Nu kan vi laga mat på spisen, använda kylskåpet och micron och framförallt kan vi tända i taket.

Lite kvar med ventilationen samt att Rörkrökarn skall fixa det sista med rören + pannan sen får man nog anse att huset är i drift.

Slut för idag, återkommer med fler bilder efter nästa visit.
Nu hägrar en kall fredagsöl till....


Kommentarer
Postat av: Lena

Ser fram emot att komma upp och koll. allt nytt.

Allt är jätteläckert!

2009-10-11 @ 10:01:02
Postat av: Fazzan & Mozzan

Jo, nu närmar sig slutet på detta byggande. Måste kännas skönt för er? Eller?? Något nytt projekt redan på gång, för Fritz kan väl inte hålla nyporna stilla? Men mysigt ser det ut att bli på Horla. Fazzan gläds oxå åt färdigställandet, för då får han nog hjälp med ett efterlängtat lass flis.

Puzz å kram

2009-10-11 @ 15:07:30
Postat av: Caroline

Vad fint det blir! Och nu är det allt nära..:-)

2009-10-11 @ 21:10:32
URL: http://http:/familjensweetie.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0