En höstdag på landet

Helgen har...som vanligt..tillbringats i vårt älskade Horla!
Det var regniga och blåsiga dagar och ca 6 grader varmt ute.

På lördagen åkte Fredrik, Camilla, Molly och vovvarna upp....meningen var att även RörkrökarThomas skulle möta upp...men det kom någonting emellan...som en öl..eller två......eller tre :-) :-) *vi tycker om dig ändå* Men Fredrik fick gjort färdigt all ventilation på vinden som nu är klar för sprutisolering. Kommer inom en vecka eller två.



Under tiden Molly & Camilla var och provianterade på Maxi i Alingsås så satte Fredrik upp vår nya väggstereo! Observera att det inte syns några sladdar! (förutom antennkabeln..men den skall dras upp genom ett rör till vinden) Även detta var planerat ifrån början så det sitter ett vägguttag i precis rätt höjd. Även en "provgardin" är provisoriskt upphängd. Eftersom vi inte kommer använda detta hus permanent så behöver vi något som fungerar som både gardin och som insynsskydd när vi inte är där. Det lutar åt denna hissgardin som heter Alvine och är ifrån Ikea.



Istället för de tillhörande högtalarna som satt fasthängda på stereon så är nu våra takhögtalare på plats. MKT bättre ljud!



Häromdagen när vi satt och tittade på tv hemma i Billdal så ringde telefonen. Det var en bekant till Fredrik som jobbar för ett vitvaruföretag..och just denna kväll hade de en drive på billigare vitvaror t.o.m midnatt. Fredrik bad honom göra ett bra pris på en tvättmaskin samt torktumlare och det kan man säga att vi fick! På lördagen ställdes tvättmaskinen in. Torktumlaren skall stå ovanpå.

Även idag, söndag, har vi varit uppe på landet. Och denna gång kom även krökarn!
Thomas konstaterade att pumpen till golvvärmen ej var igång. Ett enkelt knapptryck och varmvattnet började cirkulera i bottenplattan. Thomas satte även på (ursäkta att vi ev inte kan den rätta benämningen...) styrventilerna på rören till golvvärmen. Thomas har dock slarvat bort ritningen på vilket rör som går till vilket rum (slarv Thomas! ;-) ) så nu får vi köra uteslutningsmetoden..med ett rum åt gången. Men värmen måste först komma upp i rätt temperatur. Så nu slipper vi golvfläkten som snälle Bosse Boing lånade ut till oss.



En bild på "va-dom-nu-heter-hattarna" ;-)

Vi får tacka Thomas som tog sig tid på en söndag och hjälpte oss att få igång vår golvvärme!



Bild på termostat till golvvärmen (det finns en sådan här i varje rum). Dessa står nu på nästan max för att få upp värmen i huset.



Idag monterades även 6 stycken fönsterbrädor i vardagsrummet. Som vi skrivit om tidigare så följde dessa ej med byggsatsen av huset utan är beställda av Finnatorps såg. Vi har haft dessa hemma i Billdal för spackling och målning, men nu är de på plats! Prickarna som man ser på vardera sida av fönsterbrädan är spikhuvuden som skall slås ner (måste bara ta med en könare) och sen skall hålen spacklas..+ bräder + fönster färdigmålas.



Så här fint blev det! Som ni ser så saknas fortfarande lister kring fönsterna, samt golvlister..men det kommer! Fönsterbrädan till höger i bild är ej fastspikad då det skall upp en fondtapet på denna vägg. Har visat bild på denna tidigare. Det blir trädtapeten Woods ifrån Cole & son´s kollektionen Contemporary II, vit bakgrund med svarta träd.



Garderoben har visats tidigare men nu är lådor samt luckor justerade och försedda med handtag. Samma typ av handtag som återfinns i köket. Lansa ifrån Ikea. Nu saknas bara golvsockel samt inredning!

För den som har ögonen med sig så kanske ni lägger märke till det blöta golvet... Camilla vill bara upplysa om att hon inte bara sitter och petar sig i naveln hela dagarna utan även städar, diskar, lagar mat och tar hand om våran lilla illbatting (som grinar illa pga tandvärk). Bara en liten notis...intresseklubben antecknar :-)



Denna strömbrytare till vår utebelysning sattes upp när Bosse Boing var uppe senast men först idag har Fredrik ställt in timern. När den står i läge Auto lyser lamporna nu mellan 17.00-22.00. Tyvärr har vi köpt liiite för starka lampor (11w lågenergi) så just nu ser det ut som en rymdfarkost landat :-) (förlåt snälla grannen Larry! Vi skall snarast byta!). Vi har även möjlighet att när vi vill sätta den i läge Hand och då lyser de hela tiden.



Fredrik i full action med siliconsprutan. Handfatet var redan fastsiliconat emot skåpet av Thomas men vi valde att även ha en siliconsträng upptill för att förhindra ev vattenspill att tränga ner. Observera även att handdukskrokar ifrån samma serie som resten utav badrumsinredningen är inköpta samt uppmonterade (syns en 2 krok till vänster i bild, en 4 krok sitter till höger om Fredrik).



Även i köket har det börjat siliconas. Strängen mellan bänkskivan och mosaiken är färdig. Nästa gång fogas hörnena.



Förutom att fixa golvvärmen hjälpte även Thomas oss att switcha kallt-varmt i kökskranen då detta blivit fel från början (Ikeas kran var tydligen inte helt simpel). Om man drog till det blåa var det varmt och det röda kallt..ja ni fattar.. Nu är iaf allt som det skall!

Avslutar med en bild på vår underbara Contura som vi tänder så fort vi kommer upp..och som brinner hela dagarna!

För er som undrar vart torktumlaren tog vägen..så ja..vi körde upp den idag. Tog bort emballaget och lyfte den på plats ovanpå tvättmaskinen. Fredrik öppnade luckan och...hittade...en avluftningsslang...??? Vi hade fått den "gamla" typen av torktumlare som man måste dra ett rör ut igenom väggen..... Detta går icke...vi skall ha en kondenstumlare...!! Så det var bara till att packa ihop den igen och vira lite silvertejp runt åbäket och lastade in den i bilen igen............... Avbryt och gör om.

Tack för idag!

Ps. För er som följt katthistorien (läs förra inlägget) så mår lilla Lakrits bra hos familjen Jansson. Han får kattungs-modersmjölksersättning var tredje timma ur en liten nappflaska och mår som en prins! Länsstyrelsen har skickat ut en kvinna ifrån djurskydd som knackat på hos vår granne..som ej var hemma (eller iaf inte öppnade dörren) men fick en lapp i sin brevlåda. Får se vart detta leder men idag har vi endast sett 2 st katter. Fortsättning följer! Ds.


Kommentarer
Postat av: Thomas rör

Hallååååå!! 2 grejer bara ! Molly va ju hur glad som helst när jag passade henne så den där tanden kan ni inte skylla på ,hon klarar sej ju grymt själv (så sluta peta dej i naveln) , och kranen i köket va ju rättkopplad (tror fredrik ändrade den där plastgrejen själv)

PS:Öl e gott !!!



:-)))))))))))))))))))))

PUSS

2009-10-25 @ 22:53:48
Postat av: Camilla

Haha. Ha nu en trevlig semester! Härligt att höra att du gärna ställer upp som barnvakt till M! Det skall vi lägga på minnet! ;-)



Ps. Anser fortfarande att kranen i köket är fel! Ds.

2009-10-26 @ 07:46:45
URL: http://horla.blogg.se/
Postat av: Caroline

Det blir sååå fint Camilla, blir riktigt sugen på att få komma dit o slappa, ser så rofyllt ut med omgivningarna o allt! ;-) Nu är det roligaste kvar antar jag, köpa inredning :-p Stor kram till er!!

2009-10-26 @ 14:51:15
URL: http://http:/familjensweetie.blogspot.com/
Postat av: Lena

Ni är jätteduktiga Camilla o Fredrik som hinner med allt trots Mollys små betar. Allt är 100% urläckert.

2009-10-26 @ 19:36:50
Postat av: Emma

Bara en liten kram från mig till er, så att ni ser att jag håller koll på hur arbetet fortskrider!

2009-10-27 @ 15:23:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0