Huset i drift!!!!!!!!!!!

Idag kan man säga att vi har ett helt fungerande hus! Thomas Rörkrökarn och Fredrik möttes upp vid två-tiden idag för att koppla in det sista och sätta igång vattnet. Fredrik var uppe lite tidigare än Thomas och passade på att köra ett fullt lass med skräp till tippen i Vårgårda. Var ganska mycket på släpet så det blev faktiskt till att betala idag - hela 76 kronor och 50 öre....! Men det var det värt, nu är allt skräp och överblivet kakel- och klinkerkross bortforslat.
Börjar dock med att visa lite bilder på vad som gjordes förra helgen:

Ljus i vår fläkt och klocka som visar rätt tid på våran ugn.



Kyl och frys fastskruvat och igång i högskåpet och köksluckorna är ihopmonterade med skåpsdörrarna så att allt öppnas som det ska.



Tilluftsstosen till kaminen monterad.



Lamporna i köket och hallen lyser sååå fint. Fredrik håller på att greja med det sista till ventilationen - ventilerna i taket.

Så till dagens händelser:

Thomas har kopplat ihop alla rör och håller här på att lufta rören till golvvärmen. Till vår hjälp kom Per (som också hjälpte till med rören i golvplattan...) upp efter sitt jobb.



Under tiden Thomas krökte sina rör passade Fredrik på att montera våra fina glasdörrar till duschen samt....



...monterade våran badrumsspegel.



Avslutar med en bild som inte behöver beskrivas med några andra ord än......

....ÄNTLIGEN!!!!!

Jo, kan väl nämna en sak till också.... våran grill är numera lite bucklig.....

Eftersom släpkärran ändå var med upp tänkte Fredrik att han kunde ta med lite grejer därifrån som tex gräsklippare, den gamla toasitsen, parasollen och våran grill.....
Men det var väl inte riktigt tänkt att den skulle flyga av släpkärran precis innan Jerikotunneln, men se det gjorde den. Fredrik såg i backspegeln hur fint den studsade mot asfalten och hamnade till slut 1 meter in i körbanan. Så det var bara att nita och slå på varningsblinkers och kuta tillbaka med svansen mellan benen. Som tur var låg det inga bilar precis bakom........ Ja, ja , så kan det gå..... :)


Tjo!


Kommentarer
Postat av: Lena

Fläkten är underbar! Man slipper ju att slå i huvudet i den , när den är vinklad på det sättet.

Måste väl vara en kvinna som uppfunnit den! :)

2009-10-15 @ 10:50:01
Postat av: Vickan

AVUNDSJUKA!!!

2009-10-16 @ 18:14:08
URL: http://www.nogg.se/stevick
Postat av: Camilla

Ja du Vickan..när får vi se en byggnation på er tomt? (förutom växthus) Kommer ni något framåt?

2009-10-16 @ 21:59:00
URL: http://horla.blogg.se/
Postat av: Vickan

Nä, det ser jävligt tufft ut just nu faktiskt... fruktansvärt tråkigt!! Nu har vi en och en halv vecka på oss att skriva ett överklagande till länsrätten/byggnadsnämnden, och under den tiden måste vi få hit en person från miljö och hälsa, samt entreprenören som skall lägga avloppet... Det är avloppet o placeringen på huset de knorrar på, samt att vi ligger nära landvetter...Allt med andra ord... MEN JAG SKALL FÅ MITT HUS MED =)

2009-10-17 @ 10:13:29
URL: http://www.nogg.se/stevick
Postat av: Emma

Så himla fint!!! Och typ färdigt! När blir man bjuden att se det "live" då? :)

2009-10-17 @ 18:15:33
Postat av: Camilla

Emma..Emma... Skenet bedrar! :-) Sovrummen är fulla med bröte och spackel högt o lågt... Inga möbler att sitta på, vi äter på golvet etc etc. Så det dröjer innan det är beboligt.. Men du kommer bli uppbjuden! Var inte orolig! :-) Hoppas bara ditt besök blir roligare än det mina systrar o min pappa hade idag..ush..

2009-10-17 @ 21:23:48
URL: http://horla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0