Vilken dag.....

Idag åkte hela familjen upp till Horla, samt även Camillas systrar och pappa. Dagen började ganska lugnt och behagligt.. Fredrik fixade med köksfläktens kanal och satte ytterligare en huv på vårt tak för denna. Amanda & Matilda satt med läxor då de åker till Thailand med sin mamma i 2 1/2 vecka nu på tisdag..så det är mkt läxor att göra för att slippa ta med sig skolböckerna till playan!

Camilla, systrarna, morfar Janne, Molly och vovvarna tog en promenad på nån timma i det soliga höstvädret. Molly var lite kinkig då hennes första tand börjat titta igenom.. men över lag var alla glada och avslappnade. Tills vi återvände till vårt hus.........

Vi har tidigare haft en del problem med en av grannarna.. Han har katter...en heeeel massa katter...vanvårdade katter... Och där satt det så en liten kattunge på grannes gräsmatta... Camillas yngsta syster Alexandra stegade fram för att klappa katten...och upp i sin famn får hon en i stort sätt medvetslös, stel och kall liten djurkropp... Hon återvände till oss med katten och knackade därefter på hos vår granne, tänker inte hänga ut hans namn här, men han vet mkt väl att det är honom jag skriver om (om han nu skulle läsa detta) och jag hoppas av hela mitt hjärta att han har nån form av stake i sig och skäms för vad som hänt/händer.. Nåväl, Alexandra knackade på hos denne granne och ordväxling utbröt... Tillslut efter mkt om och men återvänder hon med ytterligare en liten katt, denna vid något bättre vigör... Finns mkt mer att berätta om vad som hände, men jag håller det hyfsat kort...

Vi fick tag i en stackars veterinär som var ledig och fick honom att åka till jobbet. Där konstaterades det att katten som hittades först var i så dåligt skick att det blev avlivning direkt... Katten som hon kom med sen kunde räddas, men knappt....bl.a var buken kraftigt uppsvälld utav mask i magen. pälsen kryllade av ohyra, revbenen stod rakt ut........................... Katten har fått ett namn - Lakrits, pga sin helsvarta täckning och bor för tillfället hos Camillas mamma, pappa o minsta syster. Sen återstår det väl att se om han blir kvar där eller ej...-- Men ikväll har jag ägnat mig åt att maila djurskyddsinspektionen och söka fakta om hur vi kan gå vidare, för nu har vi fått nog! (Vi har varit i kontakt med dem många gånger innan...men ingenting händer ju!!)..

Här får ni se hur söta Lakrits ser ut!



Men lite roliga saker blev även gjorda! (förutom fläkten i köket som var mer nödvändig än "rolig") Fredrik kämpade på med lite av varje när vi systrar blev sentimentala över katterna (ok Gabriella..du var väl inte riktigt liika blödig...)...

Titta här vilka fina saker Fredrik monterade upp i vårt badrum!



Vägghängd toaborste - förenklar golvstädningen!



Vägghängd tvålpump samt tandborstglas - skönt att slippa ha sakerna stående på handfatet!



Toapappershållare i samma serie! (Observera att vi har ett duschdraperi som toadörr än så länge..haha)



På andra sidan i badrummet ser det ut...såhär.. Färdigkopplat och klart! Bra jobbat Rörkrökar Thomas! :-)
Detta kommer dock "snart" vara dolt av tvättmaskin/torktumlare och en liten bänk med förvaring.

Väl hemma i Billdal igen serverades en MYCKET god pastagratäng....som Amanda & Matilda gjorde aaaalldeles själva! Är så imponerad! VÄLDIGT bra jobbat tjejer! Och f.r.o.m nu vill ni ju till och med försöka er på att göra middag här hemma en gång i veckan! Detta ser vi fram emot! :-)

Det var allt för idag! Imorgon blir det inget Horla, för då är det simskola och golf som gäller för stortjejerna..och hemmapulande för Camilla, Fredrik och Molly!

Slutet på denna dag blev lyckad ändå..trots hemskheter under dagen..

På återseende!


Kommentarer
Postat av: Emma

Men fy, vad hemskt med katterna! Räknar med att få höra mer om den här historien. Lille Lakrits är hursomhelst väldigt söt! Och badrummet behöver jag väl knappast kommentera - det blir ju bara så bra såklart! Tvättställ + skåp, är det Hafa Quant?

2009-10-19 @ 12:02:32
Postat av: Fredrik

Det stämmer Emma. Hafa Quant komplett med skåp och spegel, inköpt på Bauhaus Bäckebol.....

2009-10-19 @ 15:09:02
URL: http://horla.blogg.se/
Postat av: Lena

Hälsningar från mormor: vår lilla Lakrits mår bra, bra mycket bättre än i lördags kväll när han dök upp. Han äter var 3:e timma, modermjölk-ersättning på nappflaska och babykattmat, så nu vi har schemalagt nätterna för att alla skall vi sova några timmar i sträck. Mitt pass är kl 4.00.

Det är som att ha babys i huset igen, man hinner inte mycket mer än detta. Jo förresten lite till, skola och arbeten, men på något får vi ihop det.

Blir bara vår lilla älskling Molly bättre så kommer Molly o Camilla o hjälper till också, så slipper Alexandra "ta ledigt" från skolan.

Och jag kan bara säga om Horla att allt ser mycket snyggt ut. Godnatt mitt pass börjar om c:a 4½ timma.

2009-10-19 @ 23:12:06
Postat av: Camilla

Mamma.. Vad menar du med "vår" katt? Skulle inte du ge bort honom? ;-)

2009-10-20 @ 09:49:10
URL: http://horla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0