Blandad kompott...!!

Nästan två veckor har gått sen förra uppdateringen och en hel del har faktiskt hänt i vårat hus.
Vi har varit uppe både helger och vissa dagar i veckorna men inte hunnit lägga in bilder förrän nu.

Köksfläkten har kommit på sin plats. Janne var med en dag förra helgen och under tiden Fredrik monterade fläkten satte Janne färdigt våra "musskydd" under fasadpanelen. Nu får mössen krypa in hos grannarna istället för hos oss är det tvärstopp....!



Badrummet har blivit färdigkaklat samt fogat nu. Här tvättas den sista överblivna fogen bort - var riktigt slitsamt. Själva fogningen gick på under en timma, men att tvätta bort överskottet tog närmare tre timmar!! Det sista satt VÄLDIGT hårt fast.... Det är inte mat på tallriken som Fredrik sitter och äter på under tiden utan en klick fogmassa om utifall att det skulle blivit för lite fog någonstans.



Här är anledningen till att fogen torkade så förbannat fort - en 3-fas byggfläkt som vi fått låna (hyra...?) av oerhört snälle Herr Michael Thelander. Tack Michael!! Fläkten är inställd på att hålla konstant 20-22 grader i huset innan vi fått in våran värmepanna.



Fredrik tog en halvdag på jobbet igår och mötte upp Camilla och Molly (som varit på mammaträff i Gråbo) i Horla vid två-tiden. Blev lite småpill under eftermiddagen - bla monterades våran garderob i hallen ihop. Vi köpte en garderob för en takhöjd på 244 cm som vi har kapat ner för att få den som vi vill. Annars var nästa höjd på 220 cm men det vill vi ju inte ha.... vi har ju 230 i takhöjd. Som den observanta kanske ser så saknas det något längst ner på garderoben. Vi har en lådfront till som skall kapas av lite och som kommer sitta som en sockel längst ner mot golvet så allt blir enhetligt. Sen innan Fredrik skulle åka hem tänkte han mjukfoga golvet i badrummet. Väggar och golv tejpades..... sen kom svordomarna. Fredrik var helt säker på att han köpt silicon till detta, men det visade sig att han bara köpt silicon till hörnen. Vi skall ha antracitfärgad silicon mot golvet och i hörnen skall det vara ljusgrå, men......

....Fredrik tog en halvdag till idag (!jobba??!) och köpte fog så nu är golvet fogat. Fredrik passade även på att hämta allt ventilationsmaterial hos Dan på TG Ventilation samt åkte till Camillas kompis Palle som jobbar på ett elgrossföretag och hämtade upp det invändiga proppskåpet (plus lite övrigt elmaterial) som han så snällt fixade lite billigare till oss. Tack Palle!!

Nu är det fredag och dags för en öl till!!!! Tja


Kommentarer
Postat av: Lena

Hej! Hur länge pallar Ni? Hoppas Horla-huset snart är klart, för Ni alla behöver säkert lite ledigt.



Jag tycker allt ser klart godkänt ut, blev lite rädd med tallriks-bilden men fann ett svar på vad det var.

2009-09-25 @ 21:48:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0