Rörkrökar´n

Idag var det dags....!!!! för att hämta och ställa in pannan i huset. Fredrik tog en heldag ledigt och tog med sig Rörkrökar´n Thomas upp till Horla. Vi mötte upp varandra kl 7.20 vid Rörpojkarna och hämtade pannan, en NIBE Fighter 310P, samt lite diverse rörmaterial. Sedan drog vi iväg upp till landet.

Thomas drog igång direkt, här i full gång med att koppla in toasitsen - en Ifö Sign 6860.

Sen var det dags för köksblandaren och avloppet. Innan hade Fredrik monterat dit diskhon, var inte helt simpelt. Eftersom diskhon sitter i ett 60-skåp fanns det bara plats för fästena på baksidan. Efter lite klur kom Fredrik på en lösning och borrade nya hål som man kunde fästa igenom även på framsidan. På sidorna finns det ingen plats..... Thomas borrade även hål för våran diskmedelspump, men där är lite finjustering kvar innan det sitter helt 100.



Blandare Bågvik och diskmedelspumpen, båda från IKEA...



Kommod från Hafa, blandare från Tapwell, allt kopplat och klart.



Duschset och blandare också från Tapwell.



Fästet till golvärmerören är monterat i väggen och rören för varmt och kallt vatten är sammankopplade men den sista inkopplingen gör vi när vi vattensätter pannan. Detta kan dock inte göras förrän El Bosse har varit här och gett oss lite ström på densamma.



Sen kommer vi till det mest intressanta idag - inlyftet av våran panna. Stark som Thomas är bar han upp den och lyfte in den genom fönstret helt själv........ not.
Nä, skämt å sido, den är snortung!!!! Väger säkert uppåt 200 kg så Fredrik och Thomas orkade inte ens köra upp den för första backen nere vid parkeringen. Fredrik drog iväg på lyfthjälparletning och hamnade till slut på Finnatorps såg. Ägarens son + en anställd gubbe kom vid 13.10 och med fyra man var det inga problem att rulla upp den på en säckkärra till huset. Väl vid barumsfönstret lyfte vi upp den så att den vilade på karmen och två gubbar gick in i huset och tog emot. Allt gick görsmidigt!!



Tadaa!!!! PÅ plats, äntligen....

Nu får vi vänta på att Bosse Boing kommer upp och börjar koppla lite el till vårat hus, snart kan vi börja använda det....!!

Gött mos!



Kommentarer
Postat av: Thomas rör

Haha ! en hel historia ju. hälsa familjen, hej hej,,,

2009-09-30 @ 20:03:26
Postat av: lisa

Vilken jätteläcker rörläggare du har anlitat, kan man få numret o bjuda på en date?

Jättefint, vilket lyxigt sommarställe...

kram Lisa

2009-09-30 @ 20:12:13
URL: http://www.rorkrokarn.blogspot.com/
Postat av: Lena

Vad snyggt, urläckert

2009-09-30 @ 20:21:58
Postat av: Emma

Kan helt ärligt också tänka mig att bjuda ut den där rörläggaren - och även dig, Fredrik, och på samma gång be att få lite fixat här i huset... ;) Men jag får väl nöja mig med att be om kontaktuppgifter till lämpliga hantverkare som ni kan rekommendera!

2009-10-06 @ 20:41:28
Postat av: Cathie och Haley

ni e grymma :-)

2009-10-08 @ 18:42:32
URL: http://princesshaley.blogg.se/
Postat av: Gabriella, Johan och Alexandra såklart

Ja, nu går det undan! Det är JÄTTEFINT och antar att elen är fixad nu....



KRAMAR

2009-10-08 @ 22:04:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0